Ohjeen sain piipadoo blogista. Tämä ohje on kopioitu suoraan sieltä. Itse lisäsin taikinaan desinverran rusinoita, ja seuraavaan leipään aijon kokeilla karpaloita. Laitan tämän tähän itselle muistiin, ja suosittelen myös teitä kokeilemaan tätä ohjetta.
gluteeniton herkkuleipä
2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä1 dl murskattuja hasselpähkinöitä
2 rkl chia-siemeniä
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl voita
3,5 dl vettä
Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita tällä välin kuivat aineet
keskenään. Lisää vesi voi-hunaja-seokseen ja kaada neste kuivien
aineiden sekaan. Sekoita taikinaa kunnes se alkaa jähmettyä. Kaada seos
esimerkiksi leivinpaperilla voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Laita
jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Paista leipää 175 asteessa ensi vuuassa noin 20 minuutin
ajan, poista tämän jälkeen vuoka ja jatka paistamista ritilällä vielä
noin 45-50 minuutin ajan.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan, että leivän tulisi antaa jäähtyä
kokonaan ennen leikkaamista. No en malttanut, ei ole käynyt kuinkaan
ja voin sanoa, että kyllä maistuu kun lämpimän leivän päälle sipaisee
ohuelti voita!