Runebergintorttuihin on kyllä monia reseptejä, ja kullakin oma lempireseptinsä. Minun makuun nämä ovat parhaita, itse en tykkää kostuttaa näitä, vaan hillon tuoma kosteus riittää minusta. Halutessaan näitä voisi kostuttaa vaikka appelsiinimehulla? Reseptin olen perinyt äidiltäni.
Runebergintortut
200g marg
2 1/2 dl sokeria
2 kanamunaa
100g mantelijauhetta
3dl korppujauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöinen marg ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Laita taikina vuokiin ja paista 225 asteessa noin 20-25min. Anna jäähtyä. Tee torttuihin kolo omenaporalla, ja täytä kolo vadelmahillolla. Koristele vielä tomusokerivesiseoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!