Baileys-piparijuustokakku
150 g piparkakkuja75 g voita
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
1/2 dl + 1 rkl Baileys-likööriä
1,5 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata mahdollisimman hienoksi rouhittuna
koristeluun: tummaa suklaata
Murskaa piparkakut pieneksi muruksi, mieluiten yleiskoneessa, mutta voit toki käyttää myös jonkinlaista raskasta esinettä nuijimiseen. Sulata voi ja sekoita piparimuru ja voisula tasaiseksi massaksi.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (mitä pienempi vuoka, sitä korkeampi kakku, mutta vuoan koolla ei sinänsä ole väliä). Taputtele pipari-voiseos tiiviisti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma melko jämäkäksi vaahdoksi.
Sekoita yhdessä kulhossa tuorejuusto, 1/2 dl Baileysia ja tomusokeri tasaiseksi. Kuumenna pienessä kasarissa 1 rkl Baileysia kiehuvaksi, puristele liivatelehdistä liotusvesi pois ja laita lehdet kuumaan Baileysiin. Sekoita, kunnes ne ovat täysin liuenneet nesteeseen.
Kaada Baileys-liivate ohuena nauhana tuorejuustosekoituksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kääntele sitten joukkoon kermavaahto ja suklaarouhe.
Kaada seos piparipohjan päälle kakkuvuokaan, tasoita pinta sileäksi. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten vaikka yön yli.
Vuole ennen tarjoilua kakun päälle tummaa suklaata.
Ohje kopioitu täältä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!