torstai 17. joulukuuta 2015

Joulutortut

Kaikilla taitaa olla se oma lempijoulutortturesepti, jota on tottunut käyttämään. Itselläni se on tämä äidiltäni peritty, jolla tulee mielestäni parhaat tortut.

1kg voita
2 kanamunaa
n.1kg vehnäjauhoja
3dl vettä
4tl leivinjauhetta
1tl etikkaa

Ensin nesteet sekaisin, sitten joukkoon pehmeä rasva, lopuksi vehnäjauho johon sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä yön yli. Itse leivon tortut valmiiksi ja pakastan, ja paistan niitä pakkasesta sitä mukaa kun niitä syödään. Paista 225 asteessa noin 15min. Voitele kanamunalla ennen paistamista, ja tortut voi laittaa uuniin jäisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!