perjantai 30. tammikuuta 2015

Maailman parasta leipää!

Tälläviikolla löysin instagramista kuvan siemenleivästä, joka näytti todella herkulliselle! Leipä on lisäksi gluteeniton ja hiivaton. Todellinen terveyspommi. Kaikenlisäksi todella helppo tehdä! Vaivausta ja kohotusta ei tarvita. 

Ohjeen sain piipadoo blogista. Tämä ohje on kopioitu suoraan sieltä. Itse lisäsin taikinaan desinverran rusinoita, ja seuraavaan leipään aijon kokeilla karpaloita. Laitan tämän tähän itselle muistiin, ja suosittelen myös teitä kokeilemaan tätä ohjetta.


gluteeniton herkkuleipä

 
 
2, 5 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä

2 rkl chia-siemeniä
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl voita
3,5 dl vettä

 
Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää vesi voi-hunaja-seokseen ja kaada neste kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikinaa kunnes se alkaa jähmettyä. Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Paista leipää 175 asteessa ensi vuuassa noin 20 minuutin ajan, poista tämän jälkeen vuoka ja jatka paistamista ritilällä vielä noin 45-50 minuutin ajan.
 
Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan, että leivän tulisi antaa jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. No en malttanut, ei ole käynyt kuinkaan ja voin sanoa, että kyllä maistuu kun lämpimän leivän päälle sipaisee ohuelti voita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!