keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Kotitekoinen deodorantti

Kuulostaako jo liian eksoottiselta? Ei minusta. Paras deodorantti mitä olen ikinä käyttänyt! Ei ole pettänyt vielä missään tilanteessa. Lisäksi minulle on tärkeää, että tiedän mitä tämä tuote sisältää. Tässä ei taatusti ole ihoa tukkivaa alumiinia! Lisäksi erittäin helppotekoinen, aineet vain sekaisin. 

Voit laittaa deon pieneen purkkiin, ja ottaa sieltä sopivan määrän esim. pestyllä jäätelötikulla ja hieroa kainaloihin. Tikkua käytetään siksi, etteivät sormen bakteerit pääse deodoranttiin ja se näin säilyy kauemmin. Kainaloon hieromisen jälkeen voit hieroa sormiin jääneen deodorantin vaikkapa käsiisi. 

Itse ostin palmolive deodorantti roll onin, koska huomasin, että sen saa täytettyä uudelleen! Näin käyttökin on siistiä ja vaivatonta. Myös laveran deopurkin saa täytettyä uudelleen, mutta jos joudut ostamaan purkin tätä käyttöä varten, niin palmolive on 80% halvempi, ja siitä saa tarratkin helposti pois. Purkkiahan voi sitten käyttää uudelleen monta kertaa!

Älä pelkää ohjeessa kookosta, tämä ei tuoksu kookokselle. Ja halutessasi voit lisätä tähän jotain eteeristä öljyä. Itse lisäsin myös pari tippaa säilöntäainetta, mutta tämä ei ole pakollista, säilyy kyllä muutenkin, koska tuote on vedetön. (kuivaa purkit huolellisesti ennen täyttöä!)

Tässä ohje, jonka löysin täältä.


Syötävän herkullinen kookosdeodorantti

5-6 tl kookosöljyä
2 tl arrowjuurijauhetta (löytyy ainakin ekokaupoista ja joistakin Punnitse & Säästä -liikkeistä tai voit tilata netistä esim. limepopista)
2 tl maissitärkkelystä
4 tl ruokasoodaa


Halutessasi pari tippaa eteeristä öljyä

Sekoita kuivat aineet yhteen esim. lasipurkissa ja lisää kookosöljy. Jos kookosöljy on kiinteää, laita sekoitusastia hetkeksi lämpimään vesihauteeseen, jotta öljy muuttuu nestemäiseksi. Sekoita, kunnes seos on kiinteää tahnaa.2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei! Valitettavasti kosmetiikan myynti on niin tarkkaa touhua, että olen tehnyt näitä vain omaan käyttöön :)

      Poista

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!