keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Itsetehty pyykinpesuaine

Vähennä perheesi kemikaalikuormaa!

Tiesitkö, että pyykinpesujauhetta voi tehdä myös itse? Itse tehty pesuaine ei kerrytä koneeseen pyykinpesuainejämiä ja on lisäksi erittäin ihmis- ja luontoystävällinen  tuote. Eikä ole edes vaikeaa! Ehdottomasti testaamisen arvoista!

Olen jo pidemmän aikaa käyttänyt pyykkien huuhteluaineena vesietikkaseosta. Kerroin siitä aiemmin, ja ohjeen löydät täältä. 

Muutaman viikon olen nyt pessyt pyykkiä marseilleraasteella, johon sekoitan silloin tällöin mukaan myös ruokasoodaa. Ruokasooda ei sovi kovin herkkäihoisille. Pelkällä marseillesaippua raasteellakin tulee puhdasta! Tosin meillä ei kovin pieniä lapsia enää ole, että en tiedä miten kunnon ruokatahrat reagoi. Tarkoitus on viedä tätä raastetta satsi ystävälle, jolla pieniä lapsia, testaukseen. Ostin greendeal nettikaupasta ison palan marseillesaippuaa ja tein siitä raastetta. Yksi ruokalusikallinen raastetta riittää koneelliseen, joten greendealin iso marseillepala riittää KAUAN. Älä osta markettien vihreää marseillesaippuaa, koska se ei ole aitoa, enkä tiedä miten se pyykkikoneessa reagoi!

Toissapäivänä löysin myös vinkin käyttää kookosrasvasta tehtyä saippuaa pyykinpesuaineena. Teinkin sitten satsin tekeytymään, mutta sitä pääsen testaamaan vasta kuukauden kuluttua kun saippua on kypsynyt. Tähän versioon tuli vain kaupan kookosrasvaa (sitä kovaa voihyllyssä) vettä, lipeää ja laventeli eteeristä öljyä muutama tippa. 

Valmista pyykkisaippua raastetta myy ainakin Pipi`s Creations facebookin sivuilla. Heidänkin valmistama raaste on kookosrasvasta tehty, mutta en osaa sanoa, mitä muita aineita siinä on käytetty.

Lisää kahlattuani asiaa täältä netistä, löysin lisää käyttökelpoisia ohjeita. Esimerkiksi tämä siskonpaneelisoppaa blogista.  Tarvikkeet tähän piti heti laittaa tilaukseen limepopista. Pärjätään varmaan loppuvuosi näillä itsetekemilläni pyykinpesuaineilla :) Ei muuta kuin kokeilemaan sinäkin!

Tässä kuva itsetekemistäni kookosaippuoista 


Ja tässä raastettua marseillea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!