Tämä kaalisalaatti tehdään lasipurkkeihin. Salaatti säilyy jääkaapissa purkeissa 2kk. Tämä salaatti on helppo napata vaikka mökille mukaan!
Ohje:
1kg varhaiskaalia
1 paprika
1 sipuli
1-2 valkosipulia (itse en laittanut)
300g porkkanaa
Suikaloi kaali ja paprika, raasta porkkanat ja silppua sipulit. Lisää joukkoon 2dl öljyä.
Keitä liemi: 1 litra vettä, 1rkl suolaa, 1dl etikkaa ja 1dl sokeria. Laita kaaliseos lasipurkkeihin ja kaada päälle kiehuva liemi. Sulje kannet ja laita purkit kylmään. Syötävää 4h kuluttua, mutta paranee "vanhetessaan"
Juur tein....viikonloppuna maistellaan..joskus kauan sitten olen saanut saman tyyppisellä reseptillä tehtyä ja se oli ainakin hyvää.
VastaaPoistaPitääpä tehdö, kiitos reseptistä.
VastaaPoistaKiitos reseptistä.Menee varmasti kokeiluun ,odottelen vaan varhaiskaalia.
VastaaPoistaSiis... valkosipulia enemmmän kuin paprikaa?
VastaaPoistaOikeasti kokonaisia valkosipuleita eikä kynsiä?
Iski epäilys, koska kaks valkosipulia on jo painonsa puolesta pirummoinen määrä.
varmaan tarkoitti kynsiä, mutta sehän on aina makuasia.Itse laittaisin liemeen vielä vaikka laakerinlahtiä ja muutamis kokonaisia neilikoita ja ehkäpä vielä maustepillureitakin.
Poistasiis pippureita tietty =)
PoistaKiitos,
VastaaPoistatätä kaalisalaatin reseptiä tulin hakemaan ja sitten eksyin klikkailemaan ympäriinsä sinun kivalle blogille. Blogisi näyttää jääneen tauolle mutta ei se haittaa. Täällä ne jutut säilyy :)
Hyvää ja halpaa, purkitkin kierrätetty.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta :)
Valkosipuli ei paljon paina.Jos epäröit ,jätä pois
VastaaPoistaTarkoitetaankohan reseptissä 2 valkosipulin kynttä?
VastaaPoistaTarkoitetaan!
PoistaLöysin tämän ohjeen vasta tänä syksynä (2022) ja olen tehnyt salaattia jo 2 kertaa. Kiva resepti ja kätevää kun voi tehdä kerralla isomman satsin. Myös kaikki, joilla olen tätä maistattanut, ovat tykänneet. One salad to rule them all! Lol Kiitos paljon reseptin jakamisesta.
VastaaPoistaTodella hyvää.
VastaaPoistaTäytyypä kokeilla, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOn todella maukasta itse olen myös tehnyt kaalia porkkana ananasta on myös hyvää
VastaaPoistaTätä täytyy kokeilla, kiitos!
VastaaPoistaTuli todella hyvää. Paprikaa ei ollut, laitoin yhden miedon chilin. Ja, kyllä voi laittaa valkosipulia kaksi kokonaista (riippuu tietysti koosta). Lisäsin myös tuoretta korianteria.
VastaaPoistaSeuraavaan laitan liperiä nyt kun sitä on yrttimaalla tuoretta nuorta kasvustoa. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta!!!