torstai 4. elokuuta 2016

Oreo-juustokakku

  Rakkaudesta ruuanlaittoon blogista löytyi hyvä ohje oreo-juustokakkuuun. Oreo keksit tuntuu olevan nyt kovasti ainakin nuorison keskuudessa in, niin oli kiva kokeilla ohjetta. Kokonaiset keksit täytteen seassa oli kivan näköiset kakkua leikatessa. Ohje alla kopioituna, linkistä pääset alkuperäiseen ohjeeseen.
 
POHJA
n. 200 g Oreo-keksejä (täytteeseen toinen paketti)
50 g Voita
1. Vuoraa irtopohjavuoka (18cm) leivinpaperilla ja murskaa keksit pieneksi muruksi täytteineen. Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa yhteen. Painele sitten seos tasaisesti vuoan pohjalle ja siirry tekemään täytettä.
TÄYTE
2 dl Kuohukermaa
200 g Vaniljarahkaa
200 g Vaniljatuorejuustoa
½ dl Hienoa sokeria
4 Liivatetta
5 Täytekeksiä
Pienenpieni tilkka vettä
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja yhdistä kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri. Vatkaa kerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi.
3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata hyvin liotetut, pehmeät liivatteet siihen. Sekoita liivatevesi rahkan ja tuorejuuston kanssa yhteen ja lisää viimeisenä pehmeä kermavaahto. 
4. Tarkista vielä maku ja levitä noin puolet täytteestä tasaisesti irtopohjavuokaan. Lado viisi täytekeksiä tähän väliin ja levitä sitten loputkin täytteestä niiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljän tunnin ajan ennen tarjoilua ja koristelemista.
KORISTELU
6 Täytekeksiä
1 dl Kuohukermaa + 1 rkl sokeria
5. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja pursota kakun päälle kauniita ruusukkeita. Tökkää keksit tasaisin välein kerman päälle ja tarjoile.
 
 

1 kommentti:

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!