tiistai 2. toukokuuta 2017

Itsetehdyt konetiskitabletit

Ekoilu jatkuu... Nyt testissä itsetehdyt konetiskitabletit, joiden ohjeen löysin täältä.
muutama päivä meillä on nyt pesty astioita näillä. Kokemuksen perusteella ihan ok ajavat asiansa. Minulla ei tuota ohjeen suopayrttiä eikä pesupähkinöitä ollut, joten laitoin noin ruokalusikallisen ecoverin käsitiskiainetta. Toisen satsin tein merisuolasta, ja toisen hienosta suolasta. Merisuolasta tehdyt pysyivät koossa muotista oton jälkeen, mutta hienosta suolasta tehdyt ei. Nyt mietin, olisiko pesusoodalla tehdyissä parempi pesuteho, kuin ruokasoodalla. Täytyy tehdä näitä pesusoodasta seuraava satsi. Alkuperäinen ohje löytyy linkin takaa, itse käytin näitä aineita:

Puolikas sitruuna
Ruokasoodaa 
Suolaa
Noin rkl käsitiskiainetta


Laita puolikas sitruuna, noin 1,5dl suolaa, sekä noin 2dl vettä kattilaan. Kiehuta seosta niin että suola liukenee osittain veteen. Ota kattila pois liedeltä ja purista sitruunan mehut seoksen joukkoon. Lisää joukkoon 2dl soodaa. Muista soodaa lisätessäsi että se kuohuu jonkin verran.

Kaada seos siivilässä olevan harson läpi. "Puristele" lusikalla ylimääräinen vesi pois. Laitoin osan massasta jääpalamuotteihin, osan pyörittelin palloiksi kuivumaan leivinpaperin pääle. Silikonimuoteista palat irtosi parhaiten ja niistä tuli nätin mallisia sydämiä, tosin tähän massaan olin käyttänyt karkeaa suolaa.

Kuivata noin vuorokauden verran ja irrota muoteista. Anna palojen vielä kuivua muutama tunti ja purkita. Tabletit ovat valmiita tiskikoneeseen laitettavaksi.
  

3 kommenttia:

  1. Hyvinhän ne toimii :-) Laitakko lisäksi jotain huuhteluainetta?

    VastaaPoista
  2. Hei! Mulla on huuhtelukirkasteena etikkaa

    VastaaPoista
  3. Missä vaiheessa lisäsit käsitiskiaineen?

    VastaaPoista

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!