Lanttujen kuoriminen, ne päänkokoiset kivikovat möhkäleet... Veitsi poikki, melkein käsikin, sormessa haava ainakin. Ja keittäminen. Vaikka kuinka keität, niin aina on joku pala jäänyt raa`aksi ja tulee inhottava sattuma laatikkoon. Mutta eipä tällä vinkillä!
Kääräise lantut folioon, ja laita yöksi uuniin. Aluksi pari tuntia iltasella 150 astetta, ja kun menet nukkumaan, laske lämpö sataseen. Saavat olla näin uunissa vielä 6-8h. Aamulla heräät ihanaan lantun tuoksuun, ja lantuista irtoaa kuori melkein käsin.
Kuinka kätevää. Säästät aikaa ja hermoja! Pikkusen tietysti sähköä kuluu, mutta onko se nyt katastrofi kerran vuodessa. Tietysti jos sinulla on leivinuuni tai takka, niin hyödynnä sen jälkilämpöä.
Itse laatikkoon käytän sitten joka vuosi tätä ohjetta
2kg lanttusosetta
4dl kermaa
1dl siirappia
1tl suolaa
ripaus inkivääriä
ripaus valkopippuria
ripaus muskottia
2 kanamunaa
Kaikki sekaisin ja nostele seos voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Tästä ohjeesta tulee 6 pientä laatikkoa. Pinnalle korppujauhoja, siirappia ja voinokareita. Paista 175 astetta noin tunti.
Kiitos tästä! <3
VastaaPoistaMenee kokeiluun, kiitos ohjeesta
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Menee kokeiluun!
VastaaPoistaKiitos, tänä vuonna päätin tehdä porkkana ja lanttulaatikot alusta asti itse, enkä valmiista soseista! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun, helpottaa varmuudella lanttulaaikon tekoa ❤️
VastaaPoistaMinä kyllä jatkan valmiilla soseilla…
VastaaPoistaMenee kokeiluun. Kiitos vinkistä.
VastaaPoista