Ainekset
- 50 g juoksevaa margariinia
- 150 g kaurakeksejä
- 5 kpl liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g ranskankermaa
- 200 g Fazerina-suklaata
- 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (n. 2 dl)
- 2 rkl sokeria
- 3-4 rkl appelsiinimehutiivistettä (oman maun mukaan)
Valmistusohjeet
Murenna
150 g kaurakeksejä, kaulin ja pakastepussi ovat tässä hyviä
apuvälineitä. Kaada keksimurut kulhoon ja lisää joukkoon margariini.
Sekoita tiiviksi massaksi.
Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi. Painele keksi-margariini -seos tasaisesti vuoan pohjalla. Laita vuoka jääkaappiin viilenemään.
Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi. Painele keksi-margariini -seos tasaisesti vuoan pohjalla. Laita vuoka jääkaappiin viilenemään.
Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen vähintään 15 minuutiksi.
Sulata Fazerina-suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Sulata Fazerina-suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri. Lisää joukkoon suklaasula.
Kuumenna appelsiinimehutiiviste lähes kiehuvaksi ja liota joukkoon liuotetut liivatelehdet (purista ylimääräinen vesi pois). Kaada muiden ainesten joukkoon ja sekoita.
Kuumenna appelsiinimehutiiviste lähes kiehuvaksi ja liota joukkoon liuotetut liivatelehdet (purista ylimääräinen vesi pois). Kaada muiden ainesten joukkoon ja sekoita.
Vaahdota vaniljakastike ja lisää kulhoon. Sekoita varovasti.
Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada suklaa-juusto -seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.
Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada suklaa-juusto -seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita ja laita vuoka takaisin jääkaappiin.
Anna kakun hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!