Eka kertaa kokeilin tehdä näitä fudge karkkeja. Eka satsi meni höpöksi, vaativat kyllä mittarin, jolla mitata seoksen lämpöä. Ihania tuli toisesta satsista, ja makeita! Ohjeen löysin kakkuviikarin vispailuja sivuilta täältä. Tässä vielä ohje kopioituna:
Nämä ovat helppoja valmistaa ja maku muistuttaa hieman Omaria. Tekoon tarvitsee kyllä ehdottomasti lämpömittarin.
Nämä
pitää muistaa leikata vielä hieman lämpöisinä. Muuten murenevat hiukka,
niin kuin itselläni kävi aluksi, ennen kuin tajusin antaa massan
lämmetä takaisin huoneenlämpöiseksi...näitä kannattaa kyllä testata :P
250 ml kuohukermaa
680 gr Siro hienoa sokeria
100 gr voita
100 ml kondensoitua maitoa
2 vaniljatankoa
2 rkl glukoosisiirappia
100 gr valkosuklaata
1.
Mittaa kaikki ainekset, paitsi valkosuklaa, kattilaan. Keitä niitä
miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, niin, että sokeri sulaa.
2.
Nosta lämpöä reilusti ja anna kiehua niin, että seos kuplii. Sekoita
samalla. Seos muuttuu kullanruskeaksi ja mittari näyttää 120 C°. Tähän
menee n. 10-15 minuuttia.
3. Nosta seos levyltä ja kaada se eri
kulhoon (mieluiten metalliseen). Ota vaniljatangot pois. Vatkaa
sähkövatkaimella hissukseen n.2 minuuttia.
Sen jälkeen lisää paloiteltu valkosuklaa ja jatka vatkaamista, kunnes seos on todella paksua (ehkä 6-8min.).
4.
Levitä sitten tämä paksu ja kuuma seos johonkin leivinpaperilla
vuorattuun vuokaan (esim. n. 25x25cm.). Anna sitten jähmettyä muutama
tunti jääkaapissa, kelmu päällä.
5. Ota valmis fudge huoneenlämpöön ja leikkaa sitten paloiksi.
Oi, näyttää kyllä ihanalta!
VastaaPoista