perjantai 22. tammikuuta 2016

Terveellisempi taatelikakku

Vaikka joulu meni jo, niin kannattaa silti kokeilla tämän taatelikakun tekemistä. Helppoa ja hyvää! Ja tässä ei ole yhtään rasvaa tai sokeria! (itse jätin myös hunajan pois) Taatelit ja banaani on jo itsessään niin makeita, että ne tuovat tarpeeksi makeutta. Kohoamaan en tätä saanut, mutta se ei ole yllätys, olen tosi heikko kuivakakkujen leivonnassa ;) Ohjeen löysin täältä, mutta kopioin sen vielä tähän alle itsellekkin muistiin, koska tätä teen kyllä toistenkin!




Terveellisempi taatelikakku (gluteeniton)
  • 400 g pehmeitä taateleita
  • 1 kypsä banaani
  • 2 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • (0,5 dl hunajaa)
  • 4 dl kaurajauhoja (tai gluteenittomia kaurahiutaleita jauhettuna jauhoksi)
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
Laita taatelit ja vesi kulhoon ja anna liota vähintään puolen tunnin ajan. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pilko banaani taatelin ja veden joukkoon ja surruta sauvasekottimen avulla suht sileäksi sotkuksi (itse tykkään jättää hieman taatelisattumia joukkoon).  Vatkaa joukkoon kananmunat ja halutessasi hunaja – itse en laittanut
Sekoita erillisessä astiassa kuivat ainekset ja lisää rauhallisesti sekoittaen kosteiden ainesten joukkoon. Öljyä kakkuvuoka kevyesti ja kaada taikina siihen, tasoittele lastalla tarvittaessa. Paista uunin keskitasossa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä (ja vetäytyä mielellään yön yli) ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!