keskiviikko 7. joulukuuta 2016

DIY jalkahoito

Kotikosmetiikan teko on jatkunut. Aiemmin tein "jalkakylpypommeja". Eli 1-2 "pommia" lisätään jalkakylpyyn. Jalkakylvyn jälkeen voit rasvata jalat omatekoisella jalkavoiteella. Tässä ohjeet...

Jalkakylpypommit:

3dl ruokasoodaa (markeiteissa myydään ainakin isoja purkkeja, on edullisempi ostaa sellainen, kuin monta pientä purkkia)
1dl sitruunahappoa (apteekista)
3 rkl oliiviöljyä (muukin öljy käy)
1 tl vettä

Halutessasi jotain aromiöljyä tai esim. kuivattua laventelia niinkuin minä tein.


Sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti nesteet. Nestettä ei saa olla liikaa, muuten seos alkaa kuplimaan. Pieni kupliminen ei haittaa. Painele seosta esim. jääpalamuotteihin tai silikonisiin pikkumuotteihin. Anna kuivua muutama tunti ja irrota muoteista. Ohje on kodinkuvalehdestä.

Jalkavoide:

60ml manteliöljyä (voit käyttää myös esim. 30ml manteliöljyä, 15ml oliiviöljyä ja 15ml jojobaöljyä)
15ml mehiläisvahaa
30ml kookosrasvaa
15ml sheavoita
2-3 tippaa eteeristä öljyä (itse käytin appelsiinin tuoksuista) 

Sekoita kaikki rasvat keskenään ja sulata ne vesihauteessa miedossa lämmössä. Lisää eteerinen öljy ja kaada seos purkkiin. Anna kovettua huoneenlämmössä ja voide on käyttövalmis. Ohje löytyi Kyllä äiti tietää blogista. siellä oli roppakaupalla muitakin kivoja ohjeita!

Muuten, oletko huomannut, että pienet 10ml:n tuoksut, joita myydään saunatuoksuiksi, on eteeristä öljyä, voit siis käyttää niitä, jos sieltä löytyy sopiva tuoksu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Lyhytkin kommentti ilahduttaa minua kovasti!